Nieuws

In 2022 wordt de praktijk voor mediation langzaam afgebouwd. Per 1 januari vertrekt Gerard Hemmes. Guus Bax zal de lopende mediations afronden en desgevraagd een beperkt aantal nieuwe mediations aannemen. Alle activiteiten voor mediators komen te vervallen. Al in december wordt het vaste telefoonnummer van de praktijk afgesloten . Het mobiele nummer (06-4662 5031) blijft bestaan.

Lees meer...

Snel en goedkoop?

Guus Bax.jpg

Bij Guus Bax in Joure kunt u snel en goedkoop scheiden. Verwacht u weinig problemen rond uw scheiding en zijn snel en goedkoop uw belangrijkste uitgangspunten, dan zijn er verschillende opties mogelijk.

Lees meer...

Mediation?

mediation 1.PNG

Start hier filmpje Mediation

  • Mediation bespaart tijd, geld en energie.
  • Bij mediation zoek je samen naar een blijvende oplosssing.
  • Bij mediation wordt er onafhankelijk en onpartijdig gehandeld.
  • Bij mediation komt ieders mening aan bod.
  • Bij mediation wordt gedacht in oplossingen.
  • Bij mediation kijk je niet alleen naar het verleden, maar vooral naaar de toekomst.

Lees meer...

Loopt ons huwelijk op z'n eind?

Bax_mediation_Guus4.jpg

Elke relatie kent ups en downs. Maar er kan een moment komen dat u zich afvraagt: wil ik nog wel samen verder? Niets doen is dan geen optie. Hoe langer u die vraag voor u uitschuift, hoe moeilijker het wordt.

Lees meer...

Kinderen en echtscheiding

ouderschapsplan.PNG

Start hier filmpje Ouderschapsplan

Als er kinderen zijn is het opstellen van een ouderschapsplan verplicht. Het is van groot belang dat kinderen ook na de scheiding een goede band met zowel hun vaders als hun moeder blijven houden. Daarom moet u een goede manier vinden om ook op de lange termijn als ouders met elkaar te overleggen.

Lees meer...

Scheiden - Relatie beeindiging

echtscheiding.PNG

Start hier filmpje Scheiden

Scheiden is meer dan een administratieve zaak. Er spelen altijd emoties mee als boosheid of verdriet. Wilt u dat daarmee goed wordt omgegaan bij het maken van zakelijk afspraken? Wij zijn daar expert in. 

Lees meer...

Bestuursmediation

U hebt een klacht of een conflict met een overheidsorganisatie en u komt er met elkaar niet uit. Daarom bent u naar de bestuursrechter gestapt of u overweegt dit te doen. Dat de rechter een uitspraak doet, dat is zeker. Maar het is altijd maar afwachten of u gelijk krijgt. Het kan anders!

Lees meer...

Arbeidsconflicten

Conflicten op het werk? Mediation kan vaak bijdragen aan een effectieve en betrouwbare oplossing.

Lees meer...

Hulp bij lastige keuzes

Kiezen doen we dagelijks. Meestal is dat niet zo moeilijk, maar soms kom je er niet uit. Moet je die baan nu wel of niet nemen? Moet je verhuizen of juist niet?

Lees meer...

De Kunst van het Kiezen

De Kunst van het Kiezen.png

Geholpen door jarenlange ervaring heeft Guus Bax een methode ontwikkeld die u helpt om cliënten te begeleiden bij het maken van keuzes. De methode heeft hij uitgewerkt in zijn boek De kunst van het Kiezen. Dit boek is in 2015 verschenen in de Mediationreeks van de SDU. 

Guus Bax geeft regelmatig trainingen en cursussen rond De Kunst van het Kiezen. Heb je belangstelling...

Lees meer...