Guus Bax

Guus Bax.jpg

MfN-register mediator,  docent bij life mediation, bijzonder curator in jeugdzaken, vertrouwenspersoon en auteur van de Kunst van het Kiezen.

 Studies

Aan de Hogeschool Haarlem studeerde ik maatschappelijk werk en aan de Hogeschool Rijnmond management, organisatiekunde en beleid. Aan de bestuursacademie Nederland volgde ik de opleidingen op het terrein van welzijn, onderwijs en sociale zaken.

De opleiding tot mediator volgde ik aan de Hogeschool Leiden en in 2015 volgde ik aan de Universiteit van Leiden de training voor bijzonder curator in jeugdzaken.

Werkzaamheden

Ik kan inmiddels terugkijken op ongeveer 45 jaar werkervaring bij de politie en als beleidsadviseur in grote steden en plattelandsgemeenten. Sinds 1 juni 2005 ben ik werkzaam als vrijgevestigde mediator met de specialisatie familie- en bestuursmediation (conflicten met de overheid).

De Kunst van het Kiezen

Onderhandelen met iemand die niet weet wat hij wil is lastig. Om de twijfelaar te helpen bij het maken van de juiste keuze heb ik in de praktijk een methode ontwikkeld. Deze methode heb ik uitvoerig beschreven in De Kunst van het Kiezen, uitgegeven in de mediationreeks (SDU, den Haag 2015). Ook geef ik eendaagse trainingen en driedaagse cursussen over dit onderwerp.

Vrijwilligerswerk

Bij de Nederlandse Mediator vereniging Noord-Nederland (NMv-Noord-Nederland) zit ik in de activiteitencommissie. Verder ben ik bestuurlid van de Vereniging van eigenaren (VVE) van het bedrijfsverzamelgebouw waarin ons kantoor is gevestigd.

Passie en hobby’s

Mijn grote passie is formule 1-autoracen. Golfen is mijn actieve sport. Modeltekenen,  bier brouwen en lezen zijn mijn andere hobby’s.