Snel en goedkoop scheiden?

Hebt u geen kinderen, verwacht u geen problemen bij de verdeling van de boedel en hebt u voldoende vertrouwen in elkaar, dan is het niet nodig om veel tijd, energie en geld te besteden aan een echtscheiding. U kunt er dan voor kiezen om uw scheiding zelf online te regelen. Dat kan b.v. via De rechtwijzer van de Raad voor Rechtsbijstand.

Aan het scheiden online zijn wel risico's verbonden, zoals deze uitzending van Kassa laat zien.

Als u graag het zekere voor het onzekere neemt, kunt u ook bij ons snel en goedkoop scheiden.

Binnen een week kunt u bij ons in Joure aan tafel zitten. Als er geen ingewikkelde eigendomssituaties zijn en u het samen eens bent, kan alles in hooguit twee bijeenkomsten vastgelegd en getekend zijn, klaar voor verzending naar de rechtbank.

Als u weinig inkomen hebt kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde mediation, zie Inkomensnormen toevoeging.  Indien gesubsidieerde mediation wordt toegekend betaalt u, afhankelijk van uw inkomen, een eigen bijdrage van eenmalig € 56,00 of € 112,00. Daarnaast moet u dan nog rekening houden met een bedrag van een paar tientjes voor legeskosten en met de griffierechten van de rechtbank. Bij een advocaat betaald u een aanzienlijke hogere eigen bijdrage, zie Inkomensnormen toevoeging.

Wilt u meer weten, neem dan gerust contact met ons op.