Scheiden met schulden

Schulden maken een scheiding extra moeilijk. U hebt weinig armslag om apart verder te gaan en een schuldsaneringtraject stelt allerlei eisen. Hoe komt het met uw inkomen? Hoe vind u andere woonruimte? Hoe krijgt u de inrichting voor elkaar? Allemaal vragen die extra aandacht eisen. Wij hebben ruime ervaring in het begeleiden van scheidingen van mensen in de WSNP of een ander schuldsaneringtraject. Wij kunnen u helpen om uw weg te vinden in het woud van regelingen opdat u beiden, zo nodig in samenwerking met uw bewindvoerder, een nieuwe start kunt maken.

Informatie

Tijdens de mediation kunt u van ons informatie krijgen over zaken als co-ouderschap, hoofdverblijf, omgangsregeling of kinder-alimentatie. Daarnaast kunnen wij u op weg helpen bij de splitsing van uw inkomen bij de bewindvoerder en het regelen van een huis of een uitkering. Wij zorgen er voor dat u niets vergeet, maar u bepaalt samen hoe u alles gaat regelen.

Kosten

Als u in een schuldsaneringtraject zit komt u vrijwel zeker in aanmerking voor gesubsidieerde mediation (een civiele toevoeging) in aanmerking en betaalt u € 56,00 voor de mediation en het opstellen van een convenant en een ouderschapsplan. Daarnaast moet u rekening houden met een bedrag van een paar tientjes voor legeskosten en met de griffierechten van de rechtbank.