Samen verder of toch niet?

Elke relatie kent ups en downs. Maar er kan een moment komen dat u zich afvraagt: wil ik nog wel samen verder? Niets doen is dan absoluut geen optie..

Relatietherapie?

Natuurlijk kunt u dan kiezen voor relatietherapie. Een therapeut gaat na waarom de relatie niet goed loopt en hoe u daar verandering in kunt brengen. Voor de een is dat een prima oplossing, maar voor de ander niet. 

Hoe zit dat met u? Vindt u therapie net een brug te ver is. Misschien denkt u wel: als we nou eens….. Daar hoeven we toch niet voor in therapie? Maar als u niets doet gaat het ook niet lukken.

Mediation?

Moet u dan kiezen voor mediation? Een mediator is toch voor echtscheidingen? En dat is twee bruggen te ver. 

Bij mediation gaat het in de eerste plaats om de communicatie. Eerst moet het gesprek tussen u beiden weer opgang komen. Dan pas kunt u nagaan of u samen verder wilt of niet. Wilt u samen verder, dan kunt u bij ons bespreken hoe u dat het beste kunt doen. Wilt u dat niet, dan kunt u met elkaar nagaan en regelen hoe u ieder apart het beste verder kunt.

En de kinderen dan?

Hebt u kinderen, dan spelen die altijd een belangrijke rol bij de vraag of u wel of niet samen verder wilt. Een echtscheiding is voor kinderen altijd ingrijpend, maar is soms toch te verkiezen boven ouders die voortdurend ruzie hebben. Bij ons kunt u in een mediation de voor en nadelen van uit elkaar gaan of samenblijven tegen elkaar afwegen en samen beslissen wat voor uw kinderen en voor uzelf het beste zou zijn.

Samen verder?

Wilt u samen verder gaan, dan kunt u tijdens de mediation (nieuwe) afspraken maken om in de toekomst conflicten te voorkomen of om beter met elkaar om te gaan. Die afspraken kunnen wij zo nodig voor u uitwerken in een overeenkomst die u beiden ondertekend.

Toch uit elkaar?

Besluit u dat het toch beter is om uit elkaar te gaan, dan kunnen wij helpen bij het ingewikkelde proces van een echtscheiding. U krijgt van ons alle informatie over zaken als co-ouderschap, omgangsregeling, alimentatie of huisvesting. Wij zorgen er voor dat u niets vergeet, maar u bepaalt samen wat u wilt afspreken en hoe u alles gaat regelen. Uw afspraken schrijven wij op in een convenant of een ouderschapsplan.