Loopt ons huwelijk op z'n eind?

Zo gaat het niet langer. Er moet iets veranderen. Maar wat? Kunnen we nog opnieuw beginnen of moeten we uit elkaar? Daar moeten we het samen over eens worden. Maar hoe? En wat dan?

Om tot een weloverwogen keuze te komen moet je alles op een rij hebben en zo goed mogelijk de consequenties inschatten. Dat doe je met je verstand en je gevoel. Maar je hebt ook je onderbewuste en je intuïtie. Die zijn van wezenlijk belang bij het maken van de juiste keuze.

Het keuzeproces

Het is lastig om alles mee te laten wegen. Daarom hebben wij een methode in zes stappen ontwikkeld die u helpt bij het keuzeproces. Wij laten u de verschillende opties eerst rationeel en daarna intuïtief bekijken en wegen om uiteindelijk tot een uitgebalanceerde beslissing te komen. Voor een overzicht van de zes stappen klik hier.

Samen verder?

Wilt u samen verder gaan, dan kunt u bij ons afspraken maken om in de toekomst conflicten te voorkomen. Wat u beiden bij het keuzeproces hebt uitgewerk, kan daarbij als uitgangspunt dienen. Zo nodig werken wij die afspraken voor u uit in een overeenkomst die u beiden ondertekent

 Uit elkaar?

Besluit u dat het toch beter is om uit elkaar te gaan, dan kunnen wij helpen bij het ingewikkelde proces van een echtscheiding. Ook hierbij kan alles wat bij het keuzeprocesis is afgewogen, dienen als een basis voor de afspraken. U krijgt van ons alle informatie over zaken als co-ouderschap, omgangsregeling, alimentatie of huisvesting. Wij zorgen er voor dat u niets vergeet, maar u bepaalt samen wat u wilt afspreken en hoe u alles gaat regelen. Uw afspraken schrijven wij op in een convenant of een ouderschapsplan.