Harmen L.W. Dijkstra

Harmen Dijkstra.jpg

MfN-registermediator

is geboren in 1961, getrouwd en vader van drie kinderen. Na bijna 25 jaar werkzaam te zijn geweest op het gebied van verzekerbare arbeidsvoorwaarden, gecertificeerd MDI-consultant en HRM-consultant, ben ik hoofdzakelijk als mediator en coach werkzaam.

Werkzaamheden

Vanaf mijn 21ste ben ik betrokken geweest bij de vorming en advisering van alle verzekerbare arbeidsvoorwaarden. Met deze achtergrond had ik veel contact met zelfstandig ondernemers, werkgevers en werknemers. Hieruit zijn steeds meer de “mens-mens” contacten en relaties centraal komen te staan. Om hier meer verdieping aan te geven ben ik gecertificeerd MDI-consultant geworden, waardoor ik in staat was gedragsanalyses van werkgevers en werknemers in kaart te brengen. Vervolgens heb ik de stap gemaakt naar mediation en ben ik vanaf 2006 fulltime NMI gecertificeerd mediator. Door mijn jarenlange ervaring op het gebied van mens en organisatie wordt ik meestal benaderd bij arbeidsgeschillen, zakelijke- en privé-geschillen en als gespreksleider/bemiddelaar.  Mijn specialisatie hierbij is de bemiddeling bij arbeidsgeschillen en mediation in het onderwijs. Mijn stijl kenmerkt zich zowel evaluerend als transformatief. Dat wil zeggen betrokken en initiërend.

Vrijwilligerswerk

Naast mijn werkzaamheden als mediator en coach ben ik als bestuurslid betrokken bij het Zwembad de Stiennen Flier in Joure, als voorzitter Raad van Bestuur bij het Openbaar Onderwijs in onze Gemeente en secretaris bij Stichting Children’s Games Committe Skarsterlân eveneens in Joure

Daarnaast ben ik ook actief binnen mijn branche, namelijk als Penningmeester van de Nederlandse Mediation vereniging (NMv), afdeling familiemediation (MFAM) en als bestuurslid van het Centrum Onderwijs Mediation (COM) 

Hobby’s

In m’n vrije tijd mag ik graag hardlopen, tennissen en lezen. Alhoewel lezen bijna altijd wel raakvlakken heeft met mijn werkzaamheden.